Symposium

Terug naar overzicht

Zermelo Symposium 12 oktober 2022

Op woensdag 12 oktober 2022 organiseren wij het Zermelo Symposium. Ieder jaar komen roostermakers, decanen en schoolleiders tijdens het symposium bij elkaar om te horen over de nieuwste ontwikkelingen binnen Zermelo, workshops te volgen en om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Of u nu beginnend roostermaker bent, een ervaren rot in het vak, een formatiebeheerder of een schoolleider - in verschillende keuzepresentaties bieden we voor ieder een passend programma. Het symposium vindt plaats in Spant! theater en congrescentrum in Bussum.

De dag begint met een plenaire sessie, bedoeld voor een breed publiek. In de ochtend gaan we onder andere in op nieuwe ontwikkelingen in de software van Zermelo. Daarna volgt u keuzepresentaties die passen bij uw eigen interessegebied. Tussen de presentaties in heeft u alle gelegenheid om met een kopje koffie of lekkere lunch bij te praten met collega's van andere scholen. Nieuw dit jaar is de pauze-activiteit. Zo wordt er een wandeling georganiseerd, kunt u uw puzzelvaardigheden testen, of langs gaan bij de stands van Somtoday, Speyk, Klik Onderwijs of Work>flows. De middag start plenair, gevolgd door uw tweede keuzepresentatie. U bent na afloop van harte welkom om tijdens de borrel nog even na te praten met medewerkers van Zermelo.

Zien we u op 12 oktober in Bussum?

Details

Datum12 oktober 2022
Tijd 10:00 - 16:00
LocatieSpant! (Doctor Abraham, Kuyperlaan 3, 1402 SB Bussum)
Kosten€ 175

Programma

Tijd Onderdeel
10:00 - 10:30 Inloop
10:30 - 11:30 Plenaire presentatie
11:30 - 12:00 Pauze
12:00 - 12:45 Keuzepresentatie 1
12:45 - 13:45 Lunch
13:45 - 14:30 Cabaretstuk
14:30 - 15:00 Pauze
15:00 - 15:45 Keuzepresentatie 2
15:45 Afsluitende borrel

Keuzepresentaties

Formatiebeheerders
12:00 - 12:45

Formatie-inzet over scholen heen

Eén portal met meerdere scholen. Dat is handig, want uw formatie zit in één systeem, één portal. Toch kan het voor u lastig zijn om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden. In deze presentatie bespreken we onder andere:

 • werken met hoofd- en nevencontracten;
 • inzet op nevenvestigingen;
 • uw werknemers aanmaken en plaatsen;
 • nieuwe overzichten voor het bekijken van uw schooloverstijgende formatie.
Formatiebeheerders
12:00 - 12:45
15:00 - 15:45

De AFAS-koppeling

Zermelo brengt dit najaar de AFAS-koppeling uit. Hiermee maakt u een koppeling tussen uw personeelsadministratiesysteem AFAS en uw Zermelo Portal. Wijzigingen in AFAS ziet u in Zermelo en neemt u desgewenst direct over. Zo weet u zeker dat beide systemen dezelfde informatie bevatten.

Tijdens deze keuzepresentatie vertellen we u over de werking van de koppeling en hoort u de ervaringen van de pilotscholen. We laten zien hoe het implementatietraject verloopt en welke inrichtingsvragen hierbij spelen. 

De AFAS-koppeling is een nieuw product met eigen licentiekosten.

Beginnende roostermakers
12:00 - 12:45
15:00 - 15:45

Randvoorwaarden in complexe situaties

Het is de grote uitdaging van menig roostermaker, het beleid van de school vertalen naar concrete randvoorwaarden in de software. In deze presentatie bekijken we een aantal complexe situaties waarin u randvoorwaarden combineert om precies in te stellen wat uw school wil. We bespreken wat er in een beleidsplan staat en vertalen dit ook echt naar de software. Daarnaast bekijken we hoe u de nieuwe combinatieblokken inzet om complexe situaties op te lossen.

Roostermakers
12:00 - 12:45
15:00 - 15:45

Het roosteren van keuzelessen

U heeft veel meer mogelijkheden om met keuzelessen uw onderwijsaanbod te ondersteunen, zoals het nieuwe studiewerktijd. In deze presentatie laten wij u zien hoe u:

 • keuzelessen het beste inroostert;
 • altijd toegankelijke zelfstudielessen aanbiedt  met studiewerktijd;
 • leerlingen laat inschrijven voor keuzelessen.
Roostermakers
12:00 - 12:45
15:00 - 15:45

Handigheden in portal en desktop

Heeft u wel eens het idee dat u de mogelijkheden van Zermelo niet volledig benut? In deze presentatie ontdekt u aan de hand van praktijkvoorbeelden welke handigheden er in de software verstopt zitten.

Wist u bijvoorbeeld van het bestaan van de commentaarvelden bij telgroepen? En benut u de mogelijkheden van het testportal al volledig?

In deze presentatie vertellen we u over zaken die het dagelijks gebruik van Zermelo makkelijker en leuker maken voor u.

Expert roostermakers
12:00 - 12:45
15:00 - 15:45

Het beste lokalenrooster

Dit voorjaar hebben we het inrichten van de lokaal-randvoorwaarden vereenvoudigd. Wie goed gebruik maakt van de telgroepenwizard kan zo roosteren dat een beter lokaalrooster mogelijk is. In deze presentatie laten we u zien hoe u optimaal gebruik maakt van uw lokaalinrichting. Ook maakt u kennis met het roosteren van noodlokalen en dislocaties, reizende docenten en het beperken van lokaalwissels door leerlingen.

Dagroostermakers
12:00 - 12:45
15:00 - 15:45

Alledaagse dagroosteruitdagingen

Dagroosteren is veel meer dan het ziekmelden van een collega. U heeft te maken met activiteiten, toetsen en mogelijk ook keuzelessen. Het in kaart brengen, bijhouden en doorvoeren van alle wijzigingen vergt heldere communicatie en een goed overzicht.

In deze keuzepresentatie leggen we u een aantal alledaagse, maar ingewikkelde situaties voor. Hoe lost u deze het beste op? Wat is het effect van gepersonaliseerd leren op uw dagrooster?

Iedereen
15:00 - 15:45

De uitgebreide WebApp

We breiden de WebApp steeds verder uit. Een goed rooster maken is stap één, maar stap twee is de communicatie ervan. De WebApp is hiervoor het perfecte middel. In deze interactieve presentatie nemen we u mee langs de bekende én nieuwste functionaliteiten van de WebApp, gezien door de ogen van diverse gebruikers:

 • Een ouder schrijft zich in voor de ouderavond en keurt een vakkenpakket goed.
 • Een leerling bekijkt het rooster van zijn eigen docent.
 • Een docent ziet hoe vaak zijn leerling naar de les is geweest en plant een persoonlijke afspraak in.
 • Een onderwijsondersteuner zoekt een vrij lokaal op.
   

Kom langs bij de stands met vragen voor onze partners

Inschrijfformulier

Keuzepresentaties

Contactgegevens

Te vinden op de klantenkaart in de software
Bij voorkeur een school e-mailadres (naam@school.nl)

Overig

Optioneel
Optioneel

Op de gegevens die u invult zijn onze annuleringsvoorwaarden en is onze privacyverklaring van toepassing.