Evenement

Terug naar overzicht

Zermelo Symposium 2024

Het symposium is vol. Mail naar symposium@zermelo.nl voor een plekje op de wachtlijst.

Op woensdag 31 januari 2024 organiseren wij het Zermelo Symposium. Een mooie dag waarop roostermakers, decanen, formatiebeheerders en schoolleiders bij elkaar komen om te horen over de nieuwste ontwikkelingen binnen Zermelo, keuzepresentaties te volgen en om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Dit jaar heeft het symposium zelfs een speciaal randje, want Zermelo bestaat 25 jaar! Dit willen we graag met u vieren. Of u nu beginnend roostermaker bent, een ervaren rot in het vak, een formatiebeheerder of een schoolleider - in verschillende keuzepresentaties bieden we voor ieder een passend programma. Het symposium vindt plaats in het NBC congrescentrum in Nieuwegein.

De dag begint met een plenaire sessie, bedoeld voor een breed publiek. In de ochtend gaan we onder andere in op nieuwe ontwikkelingen in de software van Zermelo. Daarna volgt u keuzepresentaties die passen bij uw eigen interessegebied. Tussen de presentaties in heeft u alle gelegenheid om met een kopje koffie of lekkere lunch bij te praten met collega's van andere scholen. Nieuw dit jaar is het pauzeprogramma. U kunt rustig uw broodje eten en bijkletsen, maar u kunt ook deelnemen aan een lunchwandeling of uw puzzelvaardigheden testen bij onze puzzeltafel. Ook zijn Somtoday, Speyk, Work>flows, WIS en Iddink Digital van de partij om u te woord te staan. Na de lunch volgt u uw tweede keuzepresentatie, gevolgd door een plenaire gastspreker. Na afloop bent u van harte welkom om tijdens de borrel nog even na te praten met medewerkers van Zermelo.

Zien we u op 31 januari in Nieuwegein?

Details

Datum31 januari 2024
Tijd 10:00 - 16:30
LocatieNBC Congrescentrum (Blokhoeve 1 in Nieuwegein)
Kosten€ 175

Programma

Ochtend
10:00 - 10:30 Inloop en ontvangst
10:30 - 11:30 Opening en plenaire presentatie
11:30 - 11:45 Korte koffiepauze
11:45 - 12:30 Keuzepresentatie 1
12:30 - 13:30 Lunch en pauzeprogramma
Middag
13:30 - 14:15 Keuzepresentatie 2
14:15 - 14:45 Koffiepauze
14:45 - 15:30 Plenair verrassingsprogramma
15:30 - 16:30 Borrel

Keuzepresentaties

Formatiebeheerders
11:45 - 12:30

Persoonlijk budget: de spaarpot

Het sparen van persoonlijk budget, ook wel individueel keuzebudget genoemd, is de laatste jaren flink veranderd. De regelgeving is veranderd maar ook voeren scholen eigen beleid in om met de gespaarde uren om te gaan. We hebben onze software aangepast om meer mogelijkheden hierin te creëren. 

In deze presentatie laten we de nieuwe mogelijkheden zien en vertellen we u meer over de verschillende manieren waarop u persoonlijk budget kunt inzetten.

Dit is dezelfde presentatie als op het Formatie Event

 

Iedereen
11:45 - 12:30
13:30 - 14:15

Een overleg inplannen met de WebApp

De docent als roostermaker. Wees niet bang, u wordt niet overbodig. Maar wat is het mooi als uw collega's u wat werk uit handen nemen en zelf dat ene overleg of die afspraak inplannen. Profielwerkstukbegeleiding, incidenteel werkoverleg, activiteitvoorbespreking, mentorgesprek, inhaalpracticum, decaanoverleg, alles is mogelijk. Tijdens deze keuzepresentatie ervaart u zelf hoe eenvoudig het is om een afspraak in te plannen in de WebApp. Ook laten we u zien wat de gevolgen van een ingepland overleg zijn voor uw dagrooster.

Een praktische keuzepresentatie waarin we de nieuwe functionaliteit van het afspraaktype overleg laten zien.

 

Dagroostermaker, roostermaker, schoolleiding
11:45 - 12:30
13:30 - 14:15

De impact van de dagroostermaker op statistiek en formatie

Het correct verwerken van de dagroosterwijzigingen is belangrijk voor de dagelijkse gang van zaken op school, maar zorgt ook voor kloppende statistieken.

In deze keuzepresentatie bespreken we hoe verwerkingen van verschillende soorten verlof, lesuitval, activiteiten of meerwerk effect hebben op de statistiek (en formatie) in het portal.

 

Roostermaker, schoolleider, decaan
11:45 - 12:30
13:30 - 14:15

Mijn keuzepakket in de WebApp

Vanaf dit schooljaar kiezen uw leerlingen hun vakkenpakket in de WebApp. Voorheen was dit in het portal. De keuzeformulieren en inrichting zoals deze worden gemaakt in het Zermelo Portal behouden dezelfde functionaliteit, maar kunnen er in de nieuwe WebApp wel anders uitzien. Uw leerlingen kiezen intuïtiever en sneller. In deze presentatie laten wij u zien hoe het keuzepakket in de WebApp werkt. Ook gaan we dieper in op de rol van de decaan in dit proces.

(Beginnende) roostermaker
11:45 - 12:30
13:30 - 14:15

Automaatproof roosteren: strafpunten in balans

De roosters in Zermelo worden gemaakt door krachtige automaten. De uitdaging voor de roostermaker is om een goede inrichting te maken van de randvoorwaarden die het hele schooljaar bruikbaar moet zijn. Bij het maken van het jaarrooster én bij alle wijzigingen gedurende het schooljaar moeten de automaten ingezet kunnen worden voor het beste rooster. Het roosterbestand moet automaatproof zijn én blijven.

Wat is daarvoor nodig? In deze keuzepresentatie laten we u het belang zien van een automatenproof roosterbestand en geven we u tips hoe u dit kunt bewerkstelligen. U wilt toch ook het hele jaar een goed rooster?!

 

 

Formatiebeheerders
11:45 - 12:30
13:30 - 14:15

Formatie: Verwerken van (langdurig) zieken en hun vervangers

U heeft er in de praktijk helaas regelmatig mee te maken: (langdurig) zieke collega's. Om de lessen toch door te laten gaan regelt u een goede vervanger. In deze presentatie nemen wij u mee bij het verwerken van ziekteverlof, het invullen van de vervanging en het verwerken van de tijdelijke uitbreidingen ter vervanging bij gefaseerd herstel na ziekte. Ook behandelen we het scenario als het niet mogelijk is om alle lessen te vervangen.

Roostermaker
11:45 - 12:30
13:30 - 14:15

Roosteren van examentrainingen

Waarschijnlijk behoort het maken van een rooster voor de examentrainingen niet tot de favoriete klussen van de roostermaker. Maar is dat wel terecht? En kan Zermelo daarbij iets betekenen?

Met de software van Zermelo kan het roosteren van de examentrainingen vereenvoudigd worden. In deze presentatie laten we zien hoe u dat doet. We nemen een aantal scenario's met u door en geven u tips om tot een rooster voor de examentrainingen te komen. Ook laten wij u zien hoe u Atlas hierbij kunt gebruiken.

 

Maatwerkcoördinator, roostermaker
11:45 - 12:30
13:30 - 14:15

SWT, wat kan je ermee?

Een studiewerktijd (SWT) les is een bijzonder soort keuzeles. Studiewerktijd, huiswerkuur, zelfstandig werkuur, stilte-flex, (...) de SWT kent verschillende toepassingen. U kunt dergelijke lessen voor de hele vestiging aanbieden of specifiek voor een afdeling. Leerlingen schrijven zichzelf in of worden ingeschreven door hun mentor of maatwerkcoördinator. U kunt de SWT-lessen ook gebruiken om bijvoorbeeld een keuzeband met bijzonder vakaanbod of modules aan te bieden.

In deze presentatie vertellen wij over het aanmaken, roosteren en publiceren van SWT-lessen.

Ook behandelen we het maken van inschrijfprocedures en inschrijven door leerling, mentor en/of maatwerkcoördinator.

 

Schoolleiding, roostermaker, formatiebeheerder
11:45 - 12:30
13:30 - 14:15

Grip op prognoses: van standaardprognose tot inzet formatie

Door vroegtijdig aan de slag te gaan met uw standaardprognoses kunt u al vroeg balans brengen in uw onderwijsvraag en uw onderwijsaanbod. Zo krijgt u eerder zicht of er sprake is van een overschot of tekort in uw personeel op sectieniveau, zodat u daarop kunt anticiperen. Ook heeft uw roostermaker zo de tijd om proefclusters en proefroosters te maken.

Tijdens de presentatie leggen we u een aantal werkwijzen uit. Daarbij laten wij u ook nieuwe functionaliteiten in de software zien en hoe u managementinformatie uit uw portal hiervoor gebruikt.

Dit is dezelfde presentatie als op het Formatie Event

 

Schoolleiding, roostermaker, formatiebeheerder
11:45 - 12:30
13:30 - 14:15

Grip op statistiek!

Bent u ook nieuwsgierig naar de antwoorden op onder andere de onderstaande vragen?

"Wat is de gerealiseerde onderwijstijd tot nu toe?"

"Hoe vaak was een docent afwezig bij zijn lessen? En wat was de reden?"

"Welke docent heeft de meeste lessen vervangen?"

"Hoeveel lessen zijn er bij een groep vervangen of uitgevallen? En wat was daarvan de reden?"

Kom dan naar de presentatie 'Grip op statistiek!' Aan de hand van een aantal uitgewerkte praktijkvoorbeelden laten we u zien hoe u de verschillende overzichten uit het portal kunt gebruiken.

We richten ons in de presentatie op de onderdelen: onderwijstijd, afwezigheden en vervangingen, keuzelesstatistiek en de overgangsmatrix.

 

Kom langs bij de stands met vragen voor onze partners

Inschrijfformulier

Keuzepresentaties

Contactgegevens

Te vinden op de klantenkaart in de software
Bij voorkeur een school e-mailadres (naam@school.nl)

Overig

Optioneel
Optioneel

Op de gegevens die u invult zijn onze annuleringsvoorwaarden en is onze privacyverklaring van toepassing.