Op woensdag 20 november organiseren wij voor de tweede keer het Formatie-event. Tijdens deze dag organiseren we diverse workshops rondom het thema Formatie in Zermelo. Een mooie dag waarop formatiebeheerders, schoolleiders, HR-medewerkers en roostermakers bij elkaar komen om te horen over de nieuwste ontwikkelingen binnen Zermelo, workshops te volgen en om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Dit event vindt plaats in het NBC congrescentrum in Nieuwegein.
Na het welkomstwoord kunt u direct deelnemen aan de eerste workshop. U heeft de mogelijkheid om in totaal drie sessies te kiezen. Sommige workshops richten zich op een uitleg van de software, terwijl andere dieper ingaan op het schoolbeleid. Daarnaast kunt u deelnemen aan gespreksessies om collega's te ontmoeten of verder te praten over personeelsbeleid.
Zien we u op 20 november in Nieuwegein?
De inschrijving is gesloten. Heeft u vragen? Mail naar supportdesk@zermelo.nl
Datum | 20 november 2024 |
---|---|
Tijd | 10:00 - 15:00 |
Locatie | NBC Congrescentrum (Blokhoeve 1 in Nieuwegein) |
Kosten | € 100 |
10:00 - 10:30 | Inloop en ontvangst |
10:30 - 10:40 | Kort welkomstwoord |
10:40 - 11:40 | Workshop 1 |
11:40 - 12:00 | Pauze |
12:00 - 13:00 | Workshop 2 |
13:00 - 13:45 | Lunch |
13:45 - 14:45 | Workshop 3 |
15:00 | Einde |
Het Zermelo Portal is de plek waar u lessen en taken eerlijk verdeelt onder medewerkers. Echter, het grijze gebied tussen lessen en taken, zoals invaluren, surveillance, mondelingen en activiteiten, wordt hierbij nog niet volledig gedekt. Juist in dit gebied kan een aanzienlijke mate van werkdruk worden ervaren.
In deze workshop bieden we u ideeën en oplossingen om de werklast buiten de reguliere lessen en taken op een eerlijkere manier te verdelen.
Sinds november 2023 werkt Zermelo met één hoofdcontract en nevencontract(en) voor medewerkers die werken op meerdere scholen.
In deze presentatie bespreken we hoe u de inzet op een nevencontract correct inricht voor planning en onderhoud, hoe u zorgt voor een juiste verwerking van de bekostiging, en wat de formatiebeheerder verwerkt op het hoofd- en nevenproject.
Tijdens de workshop beantwoorden we deze vragen en geven we praktische tips.
Bijna alle scholen hebben te maken met maatwerkleerlingen, zoals leerlingen die versnellen of verdiepen. Daarnaast bieden veel scholen vakkeuzelessen aan, die onder verschillende namen kunnen voorkomen.
Om deze keuzevrijheid formatief goed te organiseren, maakt u als formatiebeheerder verschillende belangrijke keuzes, zoals het aantal groepen, de lesvergoeding, de inzet van docenten en andere beslissingen. Maar hoe zorgt u ervoor dat alle informatie correct en tijdig beschikbaar is?
In deze workshop geven wij u waardevolle tips en handvatten om dit proces te verbeteren.
De juiste formatie informatie zo goed mogelijk in één keer goed op alle plaatsen. Hoe zou je dat kunnen doen met AFAS en Zermelo? Alle persoonsgegevens correct in de systemen van de school, zoals AFAS en Zermelo, alle contractinformatie goed en de noodzakelijke extra informatie op de juiste plek bij elkaar. Dit vraagt naast nauwkeurige en volledige invoer vanaf de bron ook een goede aansluiting tussen die systemen. Door personeelsgegevens in één keer goed te registreren, voorkom je fouten en vertragingen in het proces. Dit zorgt ervoor dat alle systemen met dezelfde, correcte informatie werken en dat administratieve processen, zoals roosterplanning, salarisadministratie en contractbeheer, efficiënt verlopen.
Deze sessie, verzorgd met onze partner Work>flows, helpt je om deze processen optimaal in te richten. Een juiste eerste invoer bespaart jou en je collega's tijd, voorkomt fouten en zorgt voor een soepel verloop van alle processen binnen de school.
Door de ruimte die in de CAO wordt gegeven, is er veel vrijheid voor scholen om het PB beleid in te richten. Zijn PB-basisuren wel of niet voor verlof te gebruiken? Mag je PB-basisuren nog sparen? Of zijn deze alleen te gebruiken voor les-/taakvermindering of juist alleen voor losse snipperdagen in het lopende schooljaar? Als je PB basisuren nog mag sparen, worden die uren dan gekapitaliseerd na een aantal jaar of niet?
In deze workshop horen we graag van de deelnemende scholen hoe het PB-beleid eruit ziet. Waarom is er gekozen voor deze invulling? En verloopt de uitvoering van het beleid soepel of ervaart u juist problemen?
In deze workshop wisselen we onderling informatie uit om het beleid op uw eigen school aan te passen of gemakkelijker te kunnen uitvoeren.
Twijfelt u of de instellingen in het portal écht uw taakbeleid ondersteunen? Of loopt u weleens vast bij het uitleggen van een formatiekaart omdat u niet precies weet waar bepaalde cijfers vandaan komen?
In deze deelsessie nemen we u stap voor stap mee door de instellingen voor onder andere deskundigheidsbevordering, algemene schooltaken en persoonlijk budget. Ontdek hoe u het taakbeleid inricht en zorg ervoor dat het aansluit op de praktijk binnen uw school.
Het bestuur van OMO (Ons Middelbaar Onderwijs) hanteert een eigen CAO, die op verschillende punten afwijkt van de landelijke CAO-VO.
In deze presentatie bespreken we de verschillen op het gebied van formatie en hoe deze effectief kunnen worden verwerkt in Zermelo. We bekijken waar u rekening mee moet houden en welke nuances en aandachtspunten van belang zijn. Denk hierbij aan de TWAO-regeling in combinatie met lessen die worden vergoed vanuit koptaken.
Formatie in Zermelo: alle bouwstenen voor het organiseren van uw onderwijsproces in één systeem. In deze presentatie krijgt u een helder beeld van hoe de formatiemodule in Zermelo functioneert en hoe deze naadloos integreert met de andere onderdelen van onze software. Voor schoolleiders en formatiebeheerders is dit een uitstekende kans om de formatiemodule van dichtbij te verkennen.
Heeft u nog weinig ervaring met Zermelo Formatie of overweegt u de overstap? Dan is dit de gelegenheid om langs te komen.
Tijdens deze workshop neemt de formatieplanner en roostermaker van het Scheldemond College in Vlissingen u mee door de verschillende werksessies die wij op hun school hebben verzorgd voor de inrichting van de budgetmodule in het portal.
We bespreken de opzet van de werksessies en gaan daarna dieper in op de inrichting van de module in het portal van de school.
In de praktijk heeft u helaas regelmatig te maken met (langdurig) zieke collega's. Om ervoor te zorgen dat de lessen toch doorgaan, is het essentieel om een goede vervanger te regelen.
In deze presentatie gaan we samen met u in op de verwerking van ziekteverlof, het invullen van vervangingen en het beheren van tijdelijke onderhoudsuitbreidingen ter ondersteuning van gefaseerd herstel na ziekte. Daarnaast behandelen we het scenario waarin het niet mogelijk is om alle lessen te vervangen.
Tijdens deze speeddate gaat u in gesprek met collega's van andere scholen over de inrichting van het formatiebeleid.
U kunt zelf onderwerpen aandragen of onderwerpen bespreken die vanuit de gespreksleider komen. Samen leren we van elkaars beleid en komen we tot ideeën rondom de aanpak en uitvoeren van formatiebeleid.